Man van overleden IJsselsteinse die van trap viel, blijft op vrije voeten

Afspraak maken

Ieder eerste gesprek is altijd GRATIS en vrijblijvend zonder verplichtingen. Wij maken een eerste beoordeling voor u.

Advocaat

Christian van Dijk

Man van overleden IJsselsteinse die van trap viel, blijft op vrije voeten

De IJsselsteiner die werd aangehouden nadat zijn vrouw (58) op 28 augustus van de trap viel in hun woning aan de Geerstaat in IJsselstein – en daarbij kwam te overlijden – blijft op vrije voeten.

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen het recente besluit van de onderzoeksrechter om zijn voorlopige hechtenis te schorsen. De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland legde donderdag het verzoek om de IJsselsteiner alsnog terug de cel in te krijgen naast zich neer. De IJsselsteiner blijft nog wel verdachte.

De omgekomen vrouw heeft vlak nadat ze van de trap was gevallen tegen hulpverleners verklaard dat haar partner haar geduwd zou hebben. De IJsselsteiner weerspreekt dat ten stelligste, en zegt dat hij op het moment dat zijn partner van de trap viel een ommetje met de honden maakte. De rechtbank laat weten het besluit van de raadkamer niet toe te willen lichten omdat het politieonderzoek nog loopt, en de beroepszitting van vandaag een besloten karakter had.

Digitaal alibi

Raadsman Christian van Dijk is niet verrast over de uitspraak. ,,Er is niets nieuws ingebracht. Opmerkelijk genoeg wordt er niet gekeken naar het digitale alibi van mijn cliënt. Uit zijn Garmin-horloge valt precies op te maken dat hij op het moment van het ongeluk een ronde aan het wandelen was. Hij was dus buiten toen het binnen mis ging.’’

Volgens Van Dijk gaat de IJsselsteiner gebukt onder het feit dat het OM hem als verdachte ziet. ,,Vergeet niet dat hij gewoon nabestaande is. Het is voor hem nu afwachten of het tot een aanklacht komt.’’

Belastende verklaring

Of er een strafzaak komt, is nog onduidelijk. Het OM gaf eerder als beweegreden voor het appel aan: ,,We zeggen niet dat hij het heeft gedaan, er ligt een verdenking tegen hem. Die vinden wij sterk genoeg voor een langer voorarrest, daarvoor is wat er nu ligt stevig genoeg. Het slachtoffer heeft een belastende verklaring afgelegd en dat is een serieuze verdenking. Uit onderzoek moet blijken wat er echt is gebeurd en dat onderzoek doen we niet met oogkleppen op. Het kan dus ook zo zijn dat uiteindelijk geen strafzaak volgt tegen deze verdachte.

Bron: https://www.ad.nl/utrecht/man-van-overleden-ijsselsteinse-die-van-trap-viel-blijft-op-vrije-voeten~aafbc85b/

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Benieuwd wat wij voor u
kunnen betekenen?